Norges eneste utdannelse hvor du kan oppnå den
beskyttede tittelen: Registrert Hypnoterapeut

Som først ut i Norge kan Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose tilby en utdanning i klinisk hypnose og hypnoterapi som oppfyller alle nye krav fra NFKH, som nå er godkjent av Helsedirektoratet.

Utdanningen er godkjent av Norsk Forbund for Klinisk Hypnose(NFKH)

NB: Dette er den eneste utdanningen innen hypnose i Norge hvor du kan registrere deg i utøverregisteret til Brønnøysundregistrene med tittelen: hypnoterapeut. Dette gir også momsfritak på behandlingene du utfører.

Etter godkjenning fra Helsedirektoratet i 2015 stiller Norsk Forbund for Klinisk Hypnose(NFKH) nå høyere krav til innholdet av en godkjent utdanning innen hypnoterapi og klinisk hypnose.

For å jobbe med menneskets sinn på en trygg og god måte kreves kunnskap og ferdighet. Derfor tilbyr Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose(NIH) denne utdanningen som går over 2 år, hvor to av Norges fremste hypnoterapeuter er instruktører.

Schrödingers Katt er et vitenskapelig program på NRK.
Programlederne Eldrid Borgan og Per Olav Alvestad lar seg hypnotisere av hovedlærer ved NIH Henry Leander for å måle om det skjer noe i hjernen underveis i hypnosen.

På denne grunnutdanningen kan du tilegne deg den nødvendige kunnskapen og de ferdighetene som trengs for å bli en dyktig Hypnoterapeut.
Du trenger ikke være lege eller psykolog for å jobbe med hypnoterapi eller for å ta denne utdannelsen.

NB Det er mulig å ta et semester om gangen. Du trenger med andre ord ikke binde deg til 2 år dersom noe skulle gjøre at du må avslutte underveis i utdanningen.

Dersom du er usikker på om du for eksempel ønsker å bli hypnoterapeut, eller om hypnose er noe for deg – så anbefales hovedlærer ved NIH Henry Leander sitt introduksjonskurs som går over 1 dag. Henry kjører dette kurset med jevne mellomrom og du vil begynne å prøve ut hypnoseteknikker allerede i løpet av de første timene på dette kurset. Du kan lese mer om dette kurset her: http://www.henryleander.no/kurs/introduksjonskurs-hypnose-og-nlp/

Kursinnhold / moduler

 • 1. semester
 • 2. semester
 • 3. semester
 • 4. semester

Hovedmål:

 • Kunnskap om hypnosens historie. Samt kjennskap til sentrale personer som har utmerket seg i forhold til hypnose og hypnoterapi.
 • Grunnleggende kunnskap om hjernens oppbygging, og hvordan høyre- og venstre hjernehalvdel fungerer.
 • Kunnskap om hvordan det bevisste og ubevisste sinnet oppfatter og påvirker hverandre.
 • Kjenne til forskjellene på meditasjon, mindfulness, selvhypnose, hypnose og hypnoterapi.
 • Studentene får grunnleggende innføring i klientarbeid.
 • Grunnleggende innføring i hva de forskjellige elementene i hypnose og hypnoterapi består av.
 • Gjennomføre klientarbeid med kartlegging, pre-talk og hypnoterapi av røykeslutt.
 • Gjennomføre klientarbeid med kartlegging, pre-talk og hypnoterapi av snus-slutt.
 • Praktiske øvelser og trening i forhold til det som er nevnt over.

Etter 1. semester skal studentene ha tilstrekkelig med den kunnskap de trenger for og begynne å jobbe med klienter på egenhånd med temaer som er relevante i forhold til det første semesteret.

Første semester hos Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose(NIH) er innholdet mer omfattende enn de krav som ellers tilbys i en full grunnutdanning innen hypnoterapi. Denne utdanningen går i dybden på mange fagområder. Noen eksempler er; røyke/snus-kutt, vektreduksjon, søtsug, motivasjon, selvtillit, selvbilde, frykt/fobi, regresjon, smertelindring,  samt induksjonsteknikker og fordypninger.
Les hovedmål for hvert semester ved å klikke på hvert enkelt semester i boksen over.

Man kan begynne å jobbe som hypnoterapeut etter første semester. Etter første semester er det mulig å ta en frivillig eksamen for og få en Diplomgodkjenning som hypnoterapeut.
En diplom som kvalifiserer til studentmedlemskap med yrkesforsikring hos NFKH.

Ved å avlegge en frivillig eksamen utenfor oppsatte kurstider vil man hos NIH kunne oppnå følgende titler:

Etter første semester – Diplom Hypnoterapeut.

Etter andre semester – Avansert Diplom Hypnoterapeut.

Etter tredje semester – Master Hypnoterapeut.

Etter fjerde semester- NIH Sertifisert Hypnoterapeut.

NIH Sertifisert Hypnoterapeut beviser at du er kvalifisert og at du har innfridd de krav som NFKH setter for en godkjent grunnutdanning. Med denne godkjenningen får du mulighet til et fullverdig medlemskap i Norsk Forbund for Klinisk Hypnose, som igjen gir deg muligheten til å bruke den beskyttede tittelen Registrert hypnoterapeut.

NB! Denne utdanningen er den eneste i sitt slag i Norge pr i dag. Den er ikke kopiert og oversatt fra et utenlandsk foretak. På grunn av dette er også kursinstruktørene fra Norge. Utdanningen er grundig utarbeidet av dyktige hypnoterapeuter, som er blant de i Norge som pr i dag har mest erfaring og kunnskap innenfor hypnoterapi og klinisk hypnose.

 • INFORMASJON OM UTDANNELSEN
 • HVORFOR BLI HYPNOTERAPEUT?
 • Hvem passer utdannelsen for?

dark-blue-tick Utdannelsen går over to år og består av totalt 17 moduler.
dark-blue-tick All undervisning og undervisningsmateriell er på Norsk.
dark-blue-tick All undervisning foregår i helger.
dark-blue-tick Kun profesjonelle instruktører.

dark-blue-tick En utdanning med fordypning på flere fagområder.
dark-blue-tick Tilgang til studentsider med blant annet videoer av klienttimer, teknikker og øvelser, div Quiz for raskere innlæring, samt kursmateriell, lydbøker og selvhypnoser.
dark-blue-tick NIH benytter seg kun av veiledere som er godkjent av NFKH.
dark-blue-tick Undervisning av lege/spesialist i allmennmedisin på det medisinske innholdet.

dark-blue-tick Tilgang til egen lukket Facebook-gruppe med medstudenter hvor det kan stilles spørsmål og utveksles erfaringer. 
dark-blue-tick Tilgang til lukket gruppe med alle tidligere studenter ved NIH hvor det kan stilles spørsmål og utveksles erfaringer etter første semester. 

dark-blue-tick Under utdanning får mulighet til studentmedlemskap med yrkesforsikring i Norsk Forbund for Klinisk Hypnose, som er en godkjent utøverorganisasjon av Helsedirektoratet.
dark-blue-tick Ved fullført utdannelse og bestått eksamen kan du benytte deg av den beskyttede tittelen som Registrert Hypnoterapeut.
dark-blue-tick Du kan starte opp egen virksomhet og få momsfritak som hypnoterapeut.

Henry Leander foreleser og demonstrerer for Psykologstudentene ved Høgskolen i Lillehammer.

Hovedlærer ved NIH Henry Leander foreleser og demonstrerer for Psykologstudentene ved Høgskolen i Lillehammer

Dr.Pedro.Sait

Utdanningen inneholder en fin balanse av teori og praktisk øving. Med dette får studentene integrert sin lærdom på best mulig måte. Les mer...

Dr. Pedro Sait   //  Lege/spesialist allmennmedisin - www.saits.no

For meg har det vært en begynnelsen av en interessant og konstruktiv reise. Jeg skal bruke alt som jeg har lært for meg selv og tilpasse det til mine pasienter. Les mer...

Maria Chiruta // Lege

Tor Øvrebotten - Hypnose

Utdannelsen ved NIH med de utrolig kunnskapsrike og erfarne mentorene Henry og Siren, gir er en enestående mulighet til å bli dyktige i faget og lære mye på kort tid, les 2 år.  Les mer...

Tor Øvrebotten   // Student NIH - www.fokus-hypnoseterapi.no

Første og andre kull ved NIH

Kull #1 NIH

Tidsaspekt

Vi har nå satt opp en ny grunnutdanning som starter høsten 2018!

Grunnutdanningen går over 2 år og består totalt av 17 kursmoduler.
Det er 4 moduler pr semester, *med unntak av 4. semester 2020 som inneholder en ekstra samling.

Bevertning

 • Morgenbuffet med kaffe/te, frukt og nøtter.
 • Kaffe, te og mineralvann hele dagen.
 • Pause med kaffe/te, kjeks og frukt.

For mer informasjon, ta kontakt ved å benytte skjema på denne siden, eller send en epost til: [email protected]

Du kan også ta kontakt med en representant fra NIH på tlf: 472 67 373.  Om du ikke når oss på telefonen ringer vi deg tilbake så fort vi har mulighet.

Oppstart september 2018

Datoer for første semester 2018:

22.-23. september
20.-21. oktober
17.-18. november
15.-16. desember

Kurstid alle helger:

Lørdag 10:00-17:00
Søndag 10:00-16:00

All undervisning foregår i Oslo

TV2-Paa-tur-med-Dag-Otto-hypnose-henry-leander

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård utfordret hverandre til mye rart i programserien "På tur med Dag Otto".
Hovedlærer ved NIH Henry Leander hypnotiserte dem begge og både Dag Otto og Kristian sier med hundre prosent sikkerhet at det funket!

Se klipp fra programmet ved å klikke på bildet over

Litt om instruktørene

 • Er blant de to første som startet opp egen praksis som hypnoterapeuter i Norge.
 • I flere år har begge to hatt stor pågang av klienter og lange ventelister på 4-6 mnd. Og har derfor sett behovet for flere dyktige hypnoterapeuter. 
 • Begge har metakompetanse og flere setifiseringer i hypnoterapi og NLP, og vil kunne gi en utdanning som gjør deg til en unik og dyktig hypnoterapeut.
 • Har siden 2005 jobbet med til sammen over 40 000 mennesker, og er to av Norges mest etterspurte hypnoterapeuter, instruktører, foredragsholdere og veiledere i klinisk hypnose og hypnoterapi.
Henry Leander Andersen - Hypnoterapeut - Hovedlærer NIH

Henry Leander Andersen har jobbet på fulltid med bruk av hypnose siden januar 2005, og har jobbet med alt i fra leger, psykologer, skuespillere, programledere, toppidrettsutøvere, forretningsfolk og holdt kurser ved noen av Norges største bedrifter. Henry Leander har hypnotisert over 25 000 mennesker og vært omtalt i blant annet: Schrødingers katt og Newton på NRK1, Norsk Ukeblad, Hjemmet, KK, Senkveld med Thomas og Harald og På Tur med Dag Otto Lauritzen på Tv2. I FørKveld Live på NRK-Tv, nrkRadio, p4, RadioNorge, VG, Medium, BergensAvisa, SB, TB og Tv-Vestfold for å nevne noe – Henry Leander sin offisielle CV er lang og taler for seg selv om hans resultater og dyktighet.


Klikk her om du ønsker kan du lese enda litt mer om Henry Leander.

Siren B Blix - Hypnoterapeut

Siren B Blix har siden 2005 jobbet på legesenteret Saits Medisinske i Kristiansand. Hun er blant en av de mest etterspurte og anerkjente hypnoterapeuter i Norge. Hun har blant annet jobbet med leger, psykologer, toppidrettsutøvere, politikere, og tv-kjendiser, og har over 16 000 klienttimer bak seg. I tillegg til all sin etterutdanning og  fire spesialutdanninger i klinisk hypnose og hypnoterapi er hun helseutdannet og har kompetanse innenfor komplementær medisin. Hun har også fordypet seg innen psykologi, samt utvidet innsikt i praktisk psykologi. Hun har Master Practitioner i NLP, sertifisering innen EFT. Siren sine gode resultater innen hypnoterapi  har ført til at både leger og psykologer henviser pasienter til henne.


Klikk her om du ønsker å lese enda litt mer om Siren Blix.

Påmelding

Pris pr semester: 27 500,-

Fulltegnet!
Mulighet for finansiering på forespørsel.
Eventuell kampanje-rabatt trekkes fra uansett betalingsalternativ.

For påmelding, klikk på knappen "meld interesse" og legg igjen navn og telefonnummer
så vil en representant fra NIH ta kontakt med deg i løpet av kort tid. Du kan også gå videre fra denne siden til søknadsskjema dersom du har bestemt deg for å delta på utdanningen.

Vilkår for påmelding

Vennerabatt:

Dersom dere er to eller flere som ønsker å melde dere på samtidig, benytt kontaktskjemaet her.

Har du spørsmål?

Kontakt oss ved å klikke her

Du kan også ta kontakt med en representant fra NIH på tlf: 472 67 373
Om du ikke når oss på telefonen ringer vi deg tilbake så fort vi har mulighet.

377 Har studert med oss

Hovedlærer Henry Leander sammen med noen tidligere lærere og mentorer

Henry Leander sammen med Dr Richard Bandler
(Skaperen av NLP)

Henry Leander sammen med Michael Neill

Henry Leander sammen med John LaValle

Henry Leander sammen med Jamie Smart

Her er noen artikler/faksimiler med hovedlærer ved NIH Henry Leander
Disse 3 er hentet fra Norsk Ukeblad #28 2006 samt #42 fra 2007 og KK #42 2009

Norsk-Ukeblad-2006-28-artikkel

Dette er første gangen jeg har klart å holde vekten!
–Hege Otterstad Sæhle i KK #42 2009

KK 2209-42

Vigdis ned 33kg etter hypnose hos Henry Leander
–Norsk Ukeblad #42 2007

Norsk-Ukeblad-2007-42
Norsk-Ukeblad-2007-42-artikkel