Norges eneste utdannelse hvor du kan oppnå den
beskyttede tittelen: Registrert Hypnoterapeut

Som først ut i Norge kan Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose tilby en grunnutdanning i hypnoterapi som oppfyller alle krav fra NFKH, som også er godkjent av Helsedirektoratet.

Utdanningen er godkjent av Norsk Forbund for Klinisk Hypnose(NFKH)

NB: Dette er den eneste utdanningen innen hypnose i Norge hvor du kan registrere deg i utøverregisteret til Brønnøysundregistrene med tittelen: hypnoterapeut. Dette gir også momsfritak på behandlingene du utfører.

For å jobbe med menneskets sinn på en trygg og god måte kreves kunnskap og ferdighet. Derfor tilbyr Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose(NIH) denne grunnutdanningen som går over 2 år, hvor to av Norges fremste hypnoterapeuter er instruktører.

Schrödingers Katt er et vitenskapelig program på NRK.
Programlederne Eldrid Borgan og Per Olav Alvestad lar seg hypnotisere av kursholder Henry Leander ved NIH for å måle om det skjer noe i hjernen underveis i hypnosen.

På denne grunnutdanningen kan du tilegne deg den nødvendige kunnskapen og de ferdighetene som trengs for å bli en dyktig Hypnoterapeut.
Du trenger ikke være lege eller psykolog for å jobbe med hypnoterapi eller for å ta denne utdannelsen.

NB! Det er mulig å ta et semester om gangen. Du trenger med andre ord ikke binde deg til 2 år dersom noe skulle gjøre at du må avslutte underveis i utdanningen.

Dersom du er usikker på om du for eksempel ønsker å bli hypnoterapeut, eller om hypnose er noe for deg – så anbefales hovedlærer ved NIH Henry Leander sitt introduksjonskurs som går over 1 dag. Henry kjører dette kurset med jevne mellomrom og du vil begynne å prøve ut hypnoseteknikker allerede i løpet av første timen på dette kurset. Du kan lese mer om dette kurset her: http://www.henryleander.no/kurs/introduksjonskurs-hypnose-og-nlp/

Norsk Forbund for Klinisk Hypnose(NFKH) stiller nå høye krav til innhold av en godkjent grunnutdanning innen hypnoterapi og klinisk hypnose.

Kursinnhold / moduler

 • 1. semester
 • 2. semester
 • 3. semester
 • 4. semester

Hovedmål:

 • Kunnskap om hypnosens historie. Samt kjennskap til sentrale personer som har utmerket seg i forhold til hypnose og hypnoterapi.
 • Grunnleggende kunnskap om hjernens oppbygging, og hvordan høyre- og venstre hjernehalvdel fungerer.
 • Kunnskap om hvordan det bevisste og ubevisste sinnet oppfatter og påvirker hverandre.
 • Kjenne til forskjellene på meditasjon, selvhypnose, hypnose og hypnoterapi.
 • Studentene får grunnleggende innføring i klientarbeid.
 • Grunnleggende innføring i hva de forskjellige elementene i hypnose og hypnoterapi består av.
 • Praktiske øvelser og trening i forhold til det som er nevnt over.

Etter 1. semester skal studentene ha tilstrekkelig med den kunnskap de trenger for å begynne å jobbe med klienter på egenhånd.

Første semester hos Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose(NIH) er innholdet mer omfattende enn de krav som ellers tilbys i en full grunnutdanning innen hypnoterapi.

Man kan begynne å jobbe som hypnoterapeut etter første semester. Derfor er det mulig etter første semester å ta en frivillig eksamen for og få en Diplom godkjenning som hypnoterapeut. En diplom som kvalifiserer til studentmedlemskap hos NFKH.

Ved å avlegge en frivillig eksamen utenfor oppsatte kurstider vil man hos NIH kunne oppnå følgende titler:

Etter første semester – Diplom Hypnoterapeut.

Etter andre semester – Master Hypnoterapeut.

Etter tredje semester – Spesialisert Hypnoterapeut.

Etter fjerde semester- Avansert Diplom Hypnoterapeut.

Avansert Diplom Hypnoterapeut beviser at du er kvalifisert og at du har innfridd de krav som NFKH setter for en godkjent grunnutdanning. Med denne godkjenningen får du mulighet til et fullverdig medlemskap i Norsk Forbund for Klinisk Hypnose, som igjen gir deg muligheten til å bruke den beskyttede tittelen Registrert hypnoterapeut.

NB! Denne utdanningen er den eneste i sitt slag i Norge pr i dag. Den er ikke kopiert og oversatt fra et utenlandsk foretak. På grunn av dette er også kursinstruktørene fra Norge. Utdanningen er grundig utarbeidet av dyktige hypnoterapeuter, som er blant de i Norge som pr i dag har mest erfaring og kunnskap innenfor hypnoterapi og klinisk hypnose.

 • Hvorfor bli hypnoterapeut?
 • Informasjon om utdannelsen
 • Hvem passer utdannelsen for?

“Ofte bruker man viljestyrke, logikk eller analyse for å prøve å bryte dårlige mønstre eller vaner, uten å lykkes. Viljestyrke, logikk og analyse er elementer i det bevisste sinnet. Vaner og mønstre er en del av det underbevisste sinn. Med hypnose kan man få større tilgang til den underbevisste delen av sinnet hvor blant annet mønster og vaner sitter – og der de kan forandres.”– Henry Leander

Det er utrolig interessant og spennende å jobbe med menneskets sinn. Der ligger det enorme resurser som må behandles med nøyaktighet og respekt. For å kunne jobbe med menneskets sinn på en forsvarlig og god måte kreves det innsikt på forskjellige områder i forhold til hele mennesket. Alt dette lærer du på denne grunnutdanningen. På grunn av grunnutdanningens omfattende innhold kan alle som jobber med mennesker eller som ønsker en selvutvikling og forståelse av menneskets sinn og adferd dra nytte av denne utdannelsen.

Ønsker du deg en karriere som hypnoterapeut?
Ønsker du å lære deg kraftfulle verktøy til selvutvikling, og til å kunne hjelpe andre?

dark-blue-tick Det er behov for flere dyktige hypnoterapeuter i Norge
dark-blue-tick Hypnoterapi er en trygg og behagelig behandlingsform.
dark-blue-tick Hypnose og hypnoterapi kan være med på å øke effekten av andre behandlingsformer ved å kombinere disse.
dark-blue-tick Vitenskapelig dokumentert. Overlegent mange behandlingsformer på mange områder.
dark-blue-tick Privat praktiserende hypnoterapeut er godt betalt, i Norge i dag tar de fleste hypnoterapeuter mellom 600,- og 900,- pr konsultasjon. Mer erfarne kan ta opp mot 1600,-
dark-blue-tick En utdannelse som du kan benytte på heltid eller deltid.
dark-blue-tick Økt etterspørsel de siste 10-15 årene, få hypnoterapeuter pr i dag.
dark-blue-tick Hypnoterapi har de senere år fått større innpass i offentlig helsesektor. Det er stadig flere leger som henviser enkelte pasienter til dyktige hypnoterapeuter.

Kursinstruktør ved NIH Henry Leander foreleser og demonstrerer for Psykologstudentene ved Høgskolen i Lillehammer.

Første og andre kull ved NIH

Kull #1 NIH
Kull #2 NIH

Tidsaspekt

Vi har nå satt opp en ny grunnutdanning som starter høsten 2018!
For påmelding, klikk på knappen "Registrer deg" øverst på denne siden, eller se lenger ned på denne siden.

Grunnutdanningen går over 2 år og består totalt av 17 kursmoduler.
Det er 4 moduler pr semester, *med unntak av 4. semester 2020 som inneholder en ekstra samling.

Bevertning

Dagpakke for alle kursdeltakerne inneholder:

 • Morgenbuffet med kaffe/te, frukt og nøtter.
 • Kaffe og te hele dagen.
 • Pause med kaffe/te og kake eller frukt.

For mer informasjon, ta kontakt ved å benytte skjema på denne siden, eller send en epost til: utdannelse@hypnosekurs.no

Oppstart september 2018

Datoer for første semester 2018:

22.-23. september
20.-21. oktober
17.-18. november
15.-16. desember


Kurstid alle helger:

Lørdag 10:00-17:00
Søndag 10:00-16:00

All undervisning foregår i Oslo

TV2-Paa-tur-med-Dag-Otto-hypnose-henry-leander

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård utfordret hverandre til mye rart i programserien På tur med Dag Otto.
Kursinstruktør Henry Leander hypnotiserte dem begge og både Dag Otto og Kristian sier med hundre prosent sikkerhet at det funket!
Se klipp fra programmet ved å klikke på bildet over.

Litt om instruktørene

 • Er blant de to første som startet opp egen praksis som hypnoterapeuter i Norge.
 • Begge har metakompetanse og flere setifiseringer i hypnoterapi og NLP, og vil kunne gi en utdanning som gjør deg til en unik og dyktig hypnoterapeut.
 • I flere år har begge to hatt stor pågang av klienter og lange ventelister. Og har derfor sett behovet for flere dyktige hypnoterapeuter.
 • Har siden 2005 jobbet med til sammen over 40 000 mennesker, og er to av Norges mest etterspurte hypnoterapeuter, instruktører, foredragsholdere og veiledere i klinisk hypnose og hypnoterapi.
Henry Leander AndersenHypnoterapaut

Henry Leander Andersen har jobbet på fulltid med bruk av hypnose siden januar 2005, og har jobbet med alt i fra skuespillere, programledere, toppidrettsutøvere, forretningsfolk og holdt kurser ved noen av Norges største bedrifter. Henry har vært omtalt i bl.a: Schrødingers katt og Newton på NRK1, Norsk Ukeblad, Hjemmet, KK, Senkveld med Thomas og Harald og På Tur med Dag Otto Lauritzen på Tv2. I FørKveld Live på NRK-Tv, nrkRadio, p4, Radio Norge, VG, Medium, BergensAvisa, SB, TB og Tv-Vestfold for å nevne noe – Henry Leander sin offisielle CV er lang og taler for seg selv om hans resultater og dyktighet.

Klikk her om du ønsker kan du lese enda litt mer om Henry Leander.

Siren B BlixHypnoterapaut

Siren B Blix har siden 2005 jobbet på legesenteret Saits Medisinske i Kristiansand. Hun er blant en av de mest etterspurte og anerkjente hypnoterapeuter i Norge. Hun har jobbet med toppidrettsutøvere, politikere, og tv-kjendiser, og har over 16 000 klienttimer bak seg. I tillegg til all sin etterutdanning og sine 4 spesialutdanninger i klinisk hypnose og hypnoterapi er hun helseutdannet og har kompetanse innenfor komplementær medisin. Hun har også fordypet seg innen psykologi, samt utvidet innsikt i praktisk psykologi. Hun har Master Practitioner i NLP, sertifisering innen EFT og i TOC-modellen (Theory of Constaints)

Klikk her om du ønsker å lese enda litt mer om Siren Blix.

Påmelding

Pris pr semester: 27 500,-


Mulighet for finansiering på forespørsel.
Eventuell kampanje-rabatt trekkes fra uansett betalingsalternativ.

Vilkår for påmelding

Vennerabatt:

Dersom dere er to eller flere som ønsker å melde dere på samtidig, benytt kontaktskjemaet her.

Har du spørsmål?

Kontakt oss ved å klikke her

377 Har studert med oss

2 Pågående forskningsstudier

Henry Leander og Siren Blix sammen med noen tidligere lærere og mentorer.

Henry Leander sammen med Dr Richard Bandler
(Skaperen av NLP)

Henry Leander sammen med Michael Neill

Henry Leander sammen med John LaValle

Kursinstruktør Siren B Blix sammen med
Andrew Newton (mannen som lærte Paul McKenna hypnose) .

Henry Leander sammen med Jamie Smart

Her er noen artikler/faksimiler med kursinstruktør Henry Leander.
Disse 3 er hentet fra Norsk Ukeblad #28 2006 samt #42 fra 2007 og KK #42 2009

Norsk-Ukeblad-2006-28-artikkel

Dette er første gangen jeg har klart å holde vekten!– Hege Otterstad Sæhle i KK #42 2009

KK 2209-42

Vigdis ned 33kg etter hypnose hos Henry Leander– Norsk Ukeblad #42 2007

Norsk-Ukeblad-2007-42
Norsk-Ukeblad-2007-42-artikkel